Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě něco o Lucce

13. 12. 2008

Ještě něco o Lucce

Lucka se narodila 8. března 1980. Vyrůstala s rodiči a mladším bratrem Davidem v Praze, kde také navštěvovala jazykovou základní školu. Od malička se věnovala spoustě koníčkům – závodně tančila, navštěvovala balet a gymnastiku, učila se stepovat, zpívala a pilně studovala cizí řeči.

V roce 1995 nastupuje již třetí album Atlantida, ze kterého vzešel například hit Džíny. Kromě toho dostává Lucka vedlejší roli v úspěšném filmu Juraje Jakubiska Nejasná zpráva o konci světa a o rok později ztvárňuje hlavní roli ve slovenském filmu Tu žijú levy. V roce 1996 vydává také již své čtvrté album Malá mořská víla a CD-Rom Lucka a její cesty, který zachycuje veškerou její dosavadní tvorbu.

Rok 1997 znamenal pro Lucku nový herecký rozhled. Nastupuje do divadla Rokoko a jako sedmnáctiletá hraje po boku Adama Nováka (Bylo nás pět) Shakespearovu Julii. Ta byla v podání Lucky tak úspěšná, že byla dokonce o šest let později obnovena premiéra. Navíc se Lucka konečně dočkala rolí ve svých oblíbených pohádkách, například v Kouzelném šípu nebo ve Šmankote, babičko, čaruj a také získává další zahraniční nabídky, například do amerického filmu Bohemians. O rok později obsadila Lucka další divadelní roli, tentokrát Aňu ve Višňovém sadu a také vydává další CD. To nese název The Best Of… a je výběrem toho nejlepšího, ovšem v angličtině.

Další dva roky se věnovala Lucka především divadlu, i když v tuto dobu vznikl také například úspěšný televizní film Na zámku. Až v roce 2000 vydala další nové album Manon, které už se značně lišilo od všech předchozích. Lucie má v tu dobu už delší dobu po maturitě, studuje filosofickou fakultu obor kulturologii a tím dozrává i její hudební tvorba. Přesto se nadále věnuje nejvíc divadlu. Zahrála si například v Čarodějkách ze Salemu, v Černé komedii nebo v Richardu III. V roce 2001 přibývají další divadelní role, kupříkladu úspěšná hra Na dotek a o něco později Skřivánek, a také se začíná Lucka věnovat muzikálové tvorbě. V divadle Milénium hraje hlavní roli ve Starcích na chmelu. Nadále se věnuje i pohádkám a vidět jste jí mohli například v Královském slibu.

V roce 2003 měl premiéru velice úspěšný muzikál Excalibur, kde si Lucka zahrála roli Morgany. Také jí vychází v pořadí již sedmé album May Day. O rok později je Lucka vidět v úspěšné teenagerovské komedii Karla Janáka Snowboarďáci nebo v Jakubiskově Post Coitu, kde si zahrála společně s Frankem Nerem. Velký úspěch sklidila i její hlavní role v americkém dokumentu Johanka z Arku, který se bohužel u nás nepromítal.

V roce 2005 nastupuje Lucka opět do dalšího úspěšného muzikálu, tentokrát do Landova „Tajemství“. Hlavní role Elišky v Lucčině podání sklidila ze stran kritiků i diváků velký ohlas. V tomto roce také úspěšně dokončila studium na vysoké škole a právem si zasloužila titul magistra.

Letošní rok 2006 znamenal pro Lucku velký zlom v její kariéře a to především díky jejímu poslednímu albu Boomerang, které se stalo u nás jedním z nejprodávanějších. Singl Vítr obletěl všechna rádia a diskotéky a Lucka se ve své pěvecké dráze dostává více do popředí. Ani její herecké výkony nejsou zanedbatelné. Poprvé si zahrála na Shakespearovských slavnostech po boku Michala Dlouhého v Othellu nebo ve hře Bratři Karamazovi. V blízké době se také dočkáme premiéry zatím velice nadějného hudebního filmu Daniela Landy Kvaska, kde ztvárnila Lucka postavu Karin.

Dnes je Lucie jednou z předních českých zpěvaček a hereček. Přesto je to stále obyčejná holka, která ráda čte, chodí do kina a posedí s přáteli. Dorozumí se plynule čtyřmi cizími jazyky, z nichž nejbližší je jí angličtina. Stále se ráda učí nové věci a kde kdo by mohl závidět její vytrvalost, píli a nasazení.


LITERATURA A MULTIMÉDIA O LUCCE:
H. Kousalová, M. Hrdinka: Zatím tajné (1995)
V. Březina: Lexikon čes. filmu (1996)
A. Halada: Čes. film devadesátých let (1997)
CD-Rom L. Vondráčková (1996)
Agentura Kdo je kdo: Kdo je kdo (Osobnosti české současnosti), Praha 1998
Agentura Kdo je kdo: Kdo je kdo (Osobnosti české současnosti), Praha 2005
Jan K. Antonín (jan.antonin@centrum.cz): Cesta k úspěchu (2007)
(ZDROJ FAN WEB).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

lucka

(paja, 2. 6. 2010 15:06)

mam tvoje vsechny ceda proste jsi coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool